Wednesday, November 26, 2008

Kosong "0"

25hb... exam SCWCD.. aku fail.. ape nk kate skrg??.. ape nk buat lepas nie??.. ape akan jadi lpas nie??..kemane aku lepas nie?? adakah.... Owwwhhhh.. sungguh aku xtahu.... ape akan jadi lepas nie..?? dammm... memang salah aku sndiri..aku yang x bersungguh2... xcukup study...malas.. owwhhh... aku xtahu...ermmmmm.. aku xde mood la nk posting ari nie...hufffffffffff...................

Saturday, November 22, 2008

Hayabusa...


humm..dh abis 2 hari cuti..so td aku balik la ke terengganu...mase dalam perjalanan balik ke kt, ade satu accident kat rantau abang.. melibatkn sebuah super bike... aku x tau kenape...coz time aku smpai orang dh penuh kat ctu... habis superbike tu... awok2 superbike ni aku rase mai dari singapore... tengok plat no nyer dh lain.. cmne la mamat yang bawak moto tu erkkk...aku harap xde pape la...tp nengok moto cm teruk jerk..huhuhuhu... pape pun syok gak dpt nengok superbike lain yang ade kt ctu...hihihi.. ade dari suzuki,yamaha dsb..yang perghhh nyer hayabusa woooooo... jarang dpt jumpe kat malaysia niee..yang lawo2...hhhuuuhhhh..pas snap gambo nie..aku sambung perjalanan ke destinasi pasti..aaahhhaaakkkss...errrmmm..bukan pe.. nk kejo mase weiii..kang kne anto nuzul plak..dier nk naik bus ke melake katenyer..ntahla..layaannnn... bawah ni aku snap moto hayabusa tu tuk peminat moto...huhu... berehhh...




















Thursday, November 20, 2008

Restoran Nelayan










hemmmmm...oleh kerana ujann non stop kt terengganu ni..semalam kiteorng lapo sgt.. so we decide g restoran nie.. laporrrr gilerr....hahaha.. ok sampai je ctu..trus oder makanan..sisebuto tanyer nasi goreng nelayan tu cm ner..hemm..adik yang amik oder tu ckp la nasi goreng yang ade seafoood gtu la.. then sebuto kate "0oooo igtkn wak mai dengan perahu td"....hahhahahahahha... enggong ngak sebuto..hahhahha... so bile dh smpai makanan yang dioder tu hape lg menyutuh=makan la....hihiihihi..

video

haa..guys..ni aku dedicate kn satu video tuk korang tengok..hikhik3s..tp klu quality kureng ngko buat derkk je k..bleh gtu..hihihi..leh lorr..hahahahahkks.. "mere pyare dost"..hihihihihi..

Trafik FM...




hufff..ni la keadaan jammed...(**** off) kat bandaraya KualaTerengganu...hemm actually gambo ni aku amik mase balik keje smalam...hahahha...borink dol duk tnggu..sempt la aku snap 1,2 keping..sakit ati nyer pasal.. lokasi kejadian ni kat bukit kecil..memang jalan ni always jammed pom..saloh aku jgk pilih road nie...hihihi..tp ni lah antara jalan nk balik umoh..heemmmm... sik baikk auto..klu manual...hancur la kaki nja(tekan) clutch...finish ahhh kate Mr.Nady..huhuhuu..

Wednesday, November 19, 2008

Kne sungguh arrr...

Mase aku duk layan friendster tibe je nadeem masuk..ajak aku lunch.. malas nk ikut sebenonyer..tp bile dier wat muke "toyer" dier tu... sian plak aku tengok..follow je la..aku,nady,alang,suna,latip,fuad,n alang..dier ajak g makan kt kedai depan tmpt parking kete tu.. location korang cari sndiri dlm google map.k...malah aku layan mu ....hahahahaha...tapi mase kiteorng shok malahap.. tibe je fuad tunjuk aku sesuatu..korang tau... dlam sayur yang fuad amik tu ade tag harga..bodoh betul...sambungla makan..pastu fuad bagi ayat penyata "Penyu klu makan supit(plastik) pon mati... aku pon tanyer bakpe plok ckp gtu..ade pape lg ker.. fuad tunjuk ape dlm pnggan dier..hemmmmm memang enggong.. ade platik plok...x puas ati tul aku..dh la ni first time aku p kedai tu.. aku cakap trus ngn my ummmm..ummm(nady) this is first time and last time we eat here ok... pak itam tu pon ckp..haaaa ok ni yang last kite makan kt sini..finish...hihihihii...

Ni la tempt kejadian tu...hahahha..cuak gak makcik kedai tu nengok aku amik gambo kedai dier..biar dier tau skit... bukan ape..lain x bile dh jadi cm nie...dier lebih beri perhatian skit dlm penyediaan bahan makanan tu... haaa yang bawah ni.. gambo victim yang kene tnghari dt...tapi yang x tahan nyer mamat sorang ni pulun habis makanan tu..hahahahahhaa....


mangsa keadaan


Muke blurr je mamat
baju itam nie

huuummm...pas balik makan td..chat with someone nie...cite la psl nie.. ade ke patut dier ckp suh g masuk dapor kedai tu dlu sblm makan.hheeemmm..ade ke gtu..hahahha..tp bleh gok..tp dok leh laaa gtu..hihihikhikik..


p/s: jangan ke kedai tu lagi..hahahhaha..boikot kedai tuuu....hooyeee..

**Somebody's Me...


Somebody's me.-
By Enrique Iglesias
You, do you remember me?
Like, I remember you?
Do you spend your life, going back in your mind to that time?
Cause I, I walk the streets alone
I hate being on my own,
and everyone can see that
I really fell, and I'm going through hell
Thinking about you with somebody else
Somebody wants you
Somebody needs you
Somebody dreams about you every single night
Somebody can’t breathe, without you it's lonely
Somebody hopes that one day you will see, that somebody's me
That somebody's me. Yeah.
How, how did we go wrong?
It was so good, and now it's gone
And I pray at night, that our path's soon will cross
What we had, isn't lost
Cause you are always right here in my thoughts
Somebody wants you
Somebody needs you
Somebody dreams about you every single night
Somebody can’t breathe, without you it's lonely
Somebody hopes that one day you will see, that somebody's me
That somebody's me. Yeah.
You will always be in my life, even if I’m not in your life
Cause you're in my memory...
You, when you remember me?...
And before you set me free, oh listen please...
Somebody wants you
Somebody needs you
Somebody dreams about you every single night
Somebody can’t breathe, without you it's lonely
Somebody hopes that one day you will see, that somebody's me
That somebody's me. Yeah.

Monday, November 17, 2008

Tanjung Area..

Errrmmm..mase aku g anto mek cek n ain td...smpat lagi aku snap 2,3 photo..hehehe.. nk jadi blogger yang berjaya la katekan..huhhhu..jangan marah arrr..hufff..kate si chunk..hik3... so ni lah gambo yang aku snap td.. borink mase duk tunggu mek kecek.. pastu dier kate nk g kedai payang plok..ade ke patut..hemmm..biarkan je la.. wak nape auuu mek kecek tu..hihihii.. tp aku nk say sory la cikit kat korang semua..psl gambo yang aku amik ni x clear sgt..maklum lah HP MUROOHH!!!!!.. gambo pn xclear maner..layan je la k... bleh ker..bleh laaaa.... so lepas amik mek kecek n ain anto diorang kt opis.. aku g TER.. sebuto kate dier nk beli bola bowling... tp x jadi kot..mahal la kat ctu..so alang2 dh ade kat saner mende lg si sebuto tu..sempat lg 1 game..huuuuhhhh..letih nk pkir..main ngn dik aiman kiter.. so after that balik opis.. tulih post nie..si suna plok sibuk nok dengor lagu "tanpa..."(tanpa mende krek2) nyanyian oleh sixth sense.. best katenyer..siap nk copy lirik lg..layan la suna jap..nyaknyer jgk..huhuhuu..ermmm kat sebelah kanan nie gambo bot2 yang parking kt situ(Area tanjung 2 laaa)..hujung skit tu tokang..yang sedut "pasior" tu...tu je la aku nk cite kt korang semua..hahahhaa.. borink siottt... ko nampak x gambo yang bawah nie.. yang pacang2 tu pintu gerbang Istana Maziah.. "tepi tu la jabat posnyer".... comey gok pintu gerbang tu..tapi design ye lame la skit..tp ok la...klu nk lawo2 wak sndiri la mung...hahahahhahaa...kate ayoh mung(wer)..ayoh mung pon ikut skali td...hihihi..sies2..memang gambo yang aku snap ni kurang bermutu..mung org jangan komen doh la gambo ni erkkk...wak senyap doh la...hihhihiii..ok smpai sini je lu k..daaaaa

Pintu Gerbang Istana Maziah

Borink tahap...1000hp x10


woiiiii....kerje..kerje...mende nie..duk chatting ade..dengor lagu ade...sembang ade..bos beso tepi skali nie...hahahahahaha...aku pon same gok...mase diorang semua ni tngoh duk cm nie..ni lah keje aku..dpt aku post cite nie..huhuhhuu..tp tuk pengetahuan korang..skrg nie awok2 nie tngok study sbenonyer..hikhikhuhuhik3xs tul ker???? hemmmm...ko pikir la sndiri..hahahhaa.. borink..borink..nak balik..nk balik...tp balik pon leh wat aper? ah lantak la.. kayya tu..sedap ngak sembang...hahhaha..dier sombong doh lenie..hihihihi...dokpe la..team leader kang tu..hahahha.. tp aku nk say thank jgk la kat kakya..coz dier dh jalan kn kerja dier ngn bagusss skali..hihi.. pape pon be happy..orait.......

Rambut Akuuuuuu...

Ahahhaakk4s... acu tengok rambut aku..pendek orkkk...si puad lah nie punyer keje..hikihkhikhik..huhhh... letih giler mase nie...bru lepas potong rumput..ni bru naik mandi la nie..sik baik ade budok kecik tepi nie...hihihihi...ni anok sdare dik aiman kite...kenal dok piye dik aiman..tu la korang semua..dik aiman pn dok kenal..huhuu dik aiman= (nuzul)..hahahahha...cute kn budok nie..hihihi..tp yang dok bestnyer last skali budok nie nangis..main ngn si sebuto... mengikut sejarah yang lampau...mane2 budok yang duduk ngn si sebuto nie last skali memang nangis la...MEMANG...hihii..so kiteorg dok leh nk wat pape la.. just tengok la budok tu ngangis...hihii.tp best gop nengok budok nangis..hihihiihiiii... petang nie..maybe sambung lagi potong rumput..our project manager ckp doh sakning... kne sambung lg petang nie..hihikhikhik...tp best gok... ade la aktiviti petang skit..dari duk saje je layang blog ngn tenet nie...lame2 pom borink gk..huhuhu...time ni aku duk dlm opis ni..tp cm borink jer..rase nk balik jer.. project manager dh kuar..hihihihiiii...tengok la dlu keadaan cm maner..hahahahha

Friday, November 14, 2008

Bangun..

5.43...talipon bunyi..Nas call..ckp dier dh smpai.. aku capai kunci kete then g amik dier... xde kete mase ni..pecut la...pas amik dier cari kedai makan.. aku lepak kat satu kedai mkan area tanjung.. smbil sembang2 oder la pape yang patut.. Ape la si Nas nie..pg2 bute sembang psal programming..hikhikhiks..tp bgus gk.. sembang punyer sembang x sedo kedai tu dh nk tutup..ermmm.. "mcik kire nie dier bayo" =Nas blanjer..hhahahahha.. so after that aku anto diri aku sndiri balik umoh...bleh!!!...aku bg Nas pkai kete coz deir nk tengok parent dier berlepas ke jeddah tunaikn haji.. so bile balik jek nengok laptop x shutdown lg.. aku tulis la pape yang patut.. so skang nk smbung tdo..orait then.. Adiiooss...

Road to klantan wooo...

Salam semua...mesti nk dengor lg kn cite terbaru aku..hemmm...ok.ok.. bior aku cite kat korang semua pasal nie ari nyer journey.. 10.00pg td mase aku shok tdo tibe jer hp aku bunyi.. ngn mate kuyu lg aku tengok sape yang kol aku..tengok2 My Luvly father..hemmmm pe lg.. trus je luas ku buka mate ku..dengan automatiknyer.hkhikhik.. my dad tanyer "ade kat mener skrg"..then aku ckp "ade kt umah..(dengan slamber)" pas2 my dad tanyer lg "bile nk grak ke klantan"..on the dot.. bru aku igt kne g amik adik aku kt klantan...humm pas2 aku ckp la.."jap g aku grak.." then lpas tu aku mandi, check kete..bile semua ok..aku pn grak.. sampai jer kt batu 6.. ade sorang dak kecik call aku(Susilo bambang yudoyuno).. dier ckp nk tumpang smpai jerteh.. aku pn g la amik dier kt opis..then kami grak ke klantan..

Ondaway nk ke klantan mase 2 kt jalan gong badak.. aku tengok ramai orang brenti kt tepi jalan.. ku igt de org accident..rupenyer org tngh tngok kapal terbang Boeing747 nk berlepas ke jeddah..bawak rombongan haji..aku pn park gk la kete kt tepi jalan same ngn diorang...buat pengetahuan korang ni first time flight straight to jeddah..non stop.. bawah nie pic tuk korang tengok kapal terbang tu..hikhikhikhik...smpt lg amik gmbo 2,3 kping.. lpas tu smbung lg journey..



















Smpai pasir puteh Klantan aku brenti kt satu stesen petronas tu... awek xtahan nk terkucir..hahaha sape lg klu bukan si sebuto...brenti la aku... lpas setel..masuk kedai mesra jap.. beli air nk minum..beli kekacang skit.. mase nk bayo tu aku ngn sebuto ni dh start dh kecek klate.. hahahahhaha...dok au mende !!!!..then truskan perjalanan..

Mase dlm kete tu..si sebuto tu tlog la aku koyok kn kulit kacang tu... kire dier layan aku la..ermm bestnyer ade org koyok kulit kacang..hahaha aku just tadoh tangan then makan.. lpas dier koyok kulit kacang tuk aku..dier koyok bt tuk ye plop.. last dier ckp "hoh mung..abis doh..ngelas doh nie".. aku pn say thankz la.. ku truskan mkn lg... sudently aku gigit kulit kacang... si sebuto selok kere doh suke ke aku... memang...memang dier sakit ati ngn aku... hahahahaha... memang perit leh saing gnie...hahhahaha dua2 suke selok..hahahaha.. dier kate "AKU SEDAK NGAK TENGOK MUNG MAKAN".....

Lpas amik adik aku kat MRSMPC..aku g kat pasor siti khadijah..cari dodol..ermm second time smpai sane..tp first time masuk dlm..cari dodol dok jupe..tp jmpe ayam.. keep searching.. naik tingkt atas bru jmpe dodolnyer.. ape lg beli laaaaaa..



Sambung perjalan ke Dungun...smpai umoh..aku mandi..bg fresh balik..lpas mandi.. aku panggil adik2 ku skali ngn my Luvly mom picit aku... letih sihh.. pas dh ok skit.. pkai baju then amik si sebuto... kieorg g minum dlu...si sebuto lapor..dier oder nasik ngn sup campur... aku lepak skali ngn belonn.. mase aku lepak..someone msg aku..tp aku xleh bls diernyer msg..koz kt xde..Ermmm sory.. pas siap mkn..continue our journey balik umoh bird durian..hehehehe..best la name tu.. "bird durian"... bleh ker!!!. lantak la... smpai umah bru dpt bls msg..ermmm.. masuk umoh..tukor dressing..ngadap laptop.. tu la journey aku ari nie...NGANTUKK daaaa,,,, kul 5.00pg jap g nk g amik En.Nas..ok guys..aku tdo lu..kang x bangun..masak si Nas tunggu aku kt bus station...niteee

Wednesday, November 12, 2008

Masuk Opis....

Pagi YAng Gelap : Hummmm...masuk opis.. saing attendant kuar minum pagi... bile dh masuk opis balik..borink plok rase.. kosong jer.. ade yang dh keje tmpt lain.. ade yang dok mai keje.. ermmmm... borink la klu gni... si sebu,wer ngn nuzul... pg2 dh g lepo bola bowling.. nk ikut..tp cm malas jer... so stay lah kat bilik nadeem nie...

Tengoh Hari Bute : Start dr pg td sibuk ngn interbiew..
.(Interbiew mung krek krek..:)) hikhikhik.. tp dok pe lah..ari nie bleh gok blajor eclipse ngn otai kat sini..(ABg Sun KitE).... ermmmm... 1.30 makan kat kedai tepi opis tu... makan nasi lauk ayam percik..air tea 'o' ping..tibe je teringat kat someone... tp buat slamber jer.. control jer.. hikhik..ermmmm but i cannot lie to my self.. tp xpe la.. layan jer..

Petang Yang Nk Ujan : Ermmm.. aku still lg ngadap laptop aku nie.. td aku jln2 tingkat atas.. tengok kot2 ade mende yang best.. tp xde jugok.. same je lah.. lengoh pinggang la plok...(bukan sebab pape arr) hahahahahha.. letih duk ngadap nadeem... haaa ni ade cite lucu... gni.. mase aku duk ngadap laptop aku nie..tibe je si nadeem tanyer "hey man 320GB = RM300.00, is't ok.." aku pon tanyer si bedol adik kepada Mr.Kacip...... bedol pn kate ok... pastu aku cakap la kat nadeem.."haaa..ok man.." then nadeem tengok aku taip msg=ym la" pastu dier cakap " hey you talk with bedu" then aku pom say yes la kn... ermmm nk jadi ke cite... nadeem dapat harga tu pn dari bedo..aku plok tanyer bedo..hahahahha dok ke bangang namenyer tu... hahahahahaah kiteorg pn ketawe bersame... ermmmmm...tu je lah.. lucu ke dok..lucu la..lucu ork.... kut mung ah..klu dok anggap la lucu..hikhikhik THEN BALIK!!!!!!...

huhhhh...Last day PPSMI

Penat tu memang xleh ckp la.. tap seronok la wat keje nie.... dapat ramai kenalan..aahaakkss.. padahal kenal lake doh yang keje same nie.. ape2 pun thankz pade semua...

Tnggu En.Khalid smpai
doc ade ngn dier untuk session SMK Sungai Tong

Haaa..yang pakai baju ungu tu namenyer dibah, yang koko tu iera, then chah, che and last tu pzzy.. klu mung nk tau dibah nie bekeng sket... klu dang ye wak keje jangan ditegur... klu mung org tegur ye.. klu mase tu ye tengoh kire form.. siap lah... 10..15 x lah ye akan kire balik form tu..hahahahhha.. klu dang ye rizak hhuuummm.. dok auuu la...ahahahhahahakkk..


Tengok...Kotok tuuu.. huuuhhh


Aku & En.Relaudin

Ermmm.. sebeloh aku nie..En Relaudin.. aku ngn dier la yang bagi kursus kat cikgu sekoloh TG Mahmud pada sesi yang last tu.. sebenornyer sesi yang last ni aku dok terlibat doh.. tp oleh krane nk cari duit lebih.. aku konsi session yang last nie ngn sebu.. kire session yang last nie sebu punyer la..hahahaha. dokpe kan gtu..dokleh ker?? ermmm .... ikut mung ah..hahaaha


Monday, November 10, 2008

Interview Punyer Citer..Laalala

Nk interview lah sangat.... penat giler, dari besut pecut ke trg... si nady sibuk call aku doh. pening nk jawab.. yang dier tau sebut ha nie :

Mr.Nady : Hey man where r u till now??
Mr.Bob : Mboh..gaduh mane..kawe ondaway la nie..
Mr.Nady : No men..he's here now..
Mr.Bob : Suh la ye tunggu lu... kawe sapa dlm 30 minit lg..
Mr.Nady : what r u talking man..???
Mr.Bob : hahahahahha...(nady also)
Mr.Nady : ha..ok..come fast..

sapa m2fm je masuk trus jawab soalan yang bangang... hamde ye tanyer tau.. sik baik ade org depan aku tulun translit..kite ni dok reti mane dekpom bahase mat salih..lepas jawab masuk interview la plok... aku,fuad dan Mr.Kacip abang bedol..hahahha.. then lepas tu aku g minum.. lepas minum..pecut balik ke besut..nk g amik kekasih aku plok..(si sebuto)..hahaha

p/s : Berdoalah untuk aku supaye dimurahkan rijeki...



PPSMI VI

Bermula 20/10/08 hingga ke 11/11/08 aku follow project ni.. banyok pengalaman yang aku dapat semase dlm project nie...communicate dengan guru-guru, dengan trainer, handle cm-cm hal lg.. klu korang semua nk tahu..minggu nie adalah minggu last aku dlm project nie..minggu per1 dan ke2 aku kene di kemaman, then minggu ke3 dan ke4 di besut.. untuk minggu ke5 ni pon kene besut jugok.. gini lah nk cari rezeki kate org..hahaha.. walau penat maner pn kerja tp aku enjoy denganape yang aku buat skang...hahahhaha




BeRMuLa...



Ari nie adalah first time aku create blog nie..pada kengkawan yang dh lame berkecimpung dlam bloging nie aku arap dpt bantu aku dlm arena bologing memblog nie..hikhikhik... (kawe bru nk start) orang besut kate...orait. @};-